Recepten, Uit de tuin

Verse bietjes!

Louise smult van bietjes

Louise smult van bietjes

Twee weken geleden aten we al bietjes uit eigen tuin. Helaas had ik maar een klein maaltje en waren ze dus snel op! Voor Matthijs maakte ik een hapje pure gekookte bietjes. Hij moest er nog aan wennen. Gelukkig hielp zijn grote zus hem met het leeg maken van zijn bakje!

Voor onszelf maakte ik een salade van bietjes, appel en haring. Ik heb er ook wat mierikswortel aan toegevoegd. Helaas iets te veel waardoor de haring niet meer tot zijn recht kwam.

Eerder kocht ik altijd bietjes in de supermarkt. Die bietjes zijn dan al schoongemaakt en gekookt. Lekker makkelijk. Maar nu blijkt dat bietjes zelf koken en schoonmaken ook heel makkelijk is. En ze groeien goed in mijn moestuin dus volgend jaar mogen er wel wat meer in de grond!

Een tas vol bietjes van buurvrouw Hennie gekregen

Een tas vol bietjes van buurvrouw Hennie gekregen

Vandaag kreeg ik een tas vol met versie bietjes van mijn buurvrouw. Op dit moment ben ik ze aan het koken. 3 pannen vol! Ik ga weer wat pureren voor Matthijs, ik maak voor onszelf weer een bietensalade en ik denk dat ik nu ook iets met het sap ga proberen. Iemand tips hiervoor?

ps. Ik vind dit wel een leuke site met nog wat info over bietjes: http://www.groentenenfruit.nl/veggipedia/product/rode-bieten.html

Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply