Bloemen, Uit de tuin

Vervanging voor Lavendel gezocht!

Aan de achterkant van ons huis (oosten) hebben we lavendel in een border staan. De lavendel is een jaar of vijf geleden geplant. En nu dus niet meer mooi… De plant wordt heel houterig en ziet er het grootste deel van het jaar heel dor uit. Ik ben dus op zoek naar vervanging.

Lavendel in onze tuin

Lavendel in onze tuin

Op de site van bastin.nl lees ik dat we helemaal niet goed met de lavendel om zijn gegaan… Gerben zorgt voor het snoeien, dat gaat wel goed. Maar wij hebben bijvoorbeeld de sproeier een paar dagen dit jaar aan gehad. Ik lees op de site van Bastin: Geef lavendel nooit water! (echt niet). Oeps.. Maar het valt misschien nog wel wat mee omdat we een druppelslang bij de lavendel hebben. Die maakt dus vooral de grond vochtig en niet de lavendel plant zelf helemaal nat. Hoe dan ook, ik vind de plantjes niet zo mooi meer. We gaan de lavendel dus weg halen.

Maar wanneer je iets weg haalt, moet er wel iets voor in de plaats worden gezet. De tip die we kregen is om Salvia’s of Sedum’s neer te zetten. Ik lees dat je Salvia kunt roken en dat de werking overweldigend (hallucinerend) is. Dat zullen we verder maar vergeten want dat is niet waar we naar op zoek zijn! Ik wil een plant die de winter overleeft, die niet te hoog wordt omdat onze ramen vrij laat zijn (max 50 cm hoog) en die lang bloeit. Op de site van Bastin zie ik dat de Salvia demorosa ‘Sensation Deep Rose Improved’ aan die eisen voldoet. Ziet er mooi uit! Ik denk dat het mooi kan zijn om de Salvia te combineren met Lavendel.

De andere optie is Sedum. Ik denk dat ik die al op een andere plek heb staan. Zie de foto. Ook erg mooi! Over Sedum lees ik dat ze in de top 10 staan van vlinderplanten staan. Dat is zeker een pluspunt. En ik lees dat ze in het najaar bloeien en ook nog mooi zijn in de winter. Dat vind ik ook een plus.

Ik ben benieuwd wat jullie er van vinden en of iemand nog andere ideeën heeft?

Is dit Sedum?

Dit staat in onze tuin, ik denk dat het Sedum is?

Salvia Nemorosa

Salvia Nemorosa ‘Sensation deep rose improved’

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply