Uncategorized

Geboorteboom voor Matthijs

In onze familie is het een traditie om een boom te planten bij de geboorte van een kind. Een traditie die wij graag voort zetten, zeker nu we zelf de ruimte hebben om een boom te planten! Op Wikipedia lees ik dat sommige mensen de placenta onder de wortels begraven… dat doen wij niet!

Mijn ouders hebben voor mij een Sequoiadendron geplant. Een boom die echt gigantisch kan worden. Ik heb ze in Amerika echt als reuzen gezien. Ze komen ook oorspronkelijk uit California. Voor Louise waren we er snel uit. Voor haar hebben we een Ceder geplant. Een boom die oorspronkelijk uit Libanon komt. Johan is daar geweest en las in Libanon het boek ‘Ventoux’. In dat boek komt de naam Louise voor. Zo kwamen we op het idee om haar zo te noemen.

Hier staan we voor mijn geboorteboom

Hier staan we voor mijn geboorteboom

Maar nu moeten we een boom voor Matthijs verzinnen. We dachten aan een Iep omdat deze veel voor kwam in Noord Holland waar Johan vandaan komt. Deze bomen worden echter vaak ziek…. Toch een beetje sneu als je dan zo’n boom voor je kind plant. Liever hebben we een sterke, stoere boom voor onze kleine man! Toen kwam ik op het idee om een Kastanje te planten. En dan het liefst een Tamme Kastanje. Hoewel de kastanjes vaak nogal bitter zijn vind ik het toch leuk dat deze boom vruchten geeft. Ik lees dat een normaal gegroeide boom zeker dertig meter hoog en vijtien tot twintig meter breed wordt. Een leuke flinke boom dus!

Nu moeten we gaan bedenken waar we hem precies neer gaan zetten. In de wei is het leukste. Dan kan Matthijs de boom vanuit zijn kamer zien. Maar dan vallen de kastanjes met hun bolster met stekels wel in de wei. Zou dat vervelend zijn voor paarden of schapen? Dat moet ik nog eens even uitzoeken. Zodra de boom gepland is zal ik er een foto van plaatsen.

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply